Training pictura pe fata

Pictura pe fata pentru copii sau micii Picasso

Dupa sedinta de modelaj baloane a urmat, desigur, cea de pictura pe fata sau face-painting cum i se mai spune.

Pictura pe fata pentru firma Clown Party reprezinta atu-ul principal, piesa de rezistenta cu care a “zdrobit” concurenta. Astea sunt vorbele auzite de profesorii avuti la training. Sa stiti ca, adevarul este altul, unul mai bun. Ce am invatat a fost ceva high-class, sau sa zic asa luxul picturii pe fata.

Instructorii avuti, la numar de 3, erau TOTI, si nu va mint, toti erau absolventi de Arte, Universitatea Nationala de Arte.

Elemente de baza la pictura pe fata

Credeam ca a picta/desena este acelasi lucru cu pictura pe fata. Se pare ca m-am inselat amarnic.

Pictura pe fata este mult mai apropiata de make-up decat de pictat. Cine stie sa macheze cu siguranta va sti sa picteze pe fata.

Am inceput cu piesele utilizate: culori, pensule, bureti, sclipici etc.

Am continuat cu linii mai scurte, mai lungi, mai ingrosate, mai subtiri etc..

Apoi lucrul cu buretii de pictura a fost.. groaznic… Cata apa sa pui pe burete, cand sa nu pui apa, sa folosesti doar culoare… Cum sa combini 2-3 culori cu buretele si sa faci ceva wow…

Desene model pentru pictat pe fata

De la liniute am ajuns la brushurisi, dupa 1 ora abia, am primit primul model de pictat pe fata… Ce credeti? O pisica… si mie imi plac foarte mult pisicile..

Dupa 40 de minute, daaa… patruzeci chinuitoare… cu linii, fara linii, cu burete fara burete, am terminat prima mea pisica. Mie mi-a placut…profesorului insa nu….

  • Linia asta de ce e facuta din 3 bucati?
  • Rozul ala ti se pare roz? Parca e portocaliu.. la cromatica de baza esti varza. Cum sa pui galben pentru a obtine roz????? Intentionat nu v-am pus roz sa vad ce faceti…
  • Astea ti se par a fi mustati? Par 2 tigari.. Copiii fumeaza? Nici adultii nu au voie, nu stii legea?!

Si ar mai fi dar moralul meu era la pamant. Sincer nu arata frumoasa dar semana cu o pisica.. o pisica mai urata :)))

La finalul certurilor ne-a calmat profesorul spunandu-ne care este “jmekeria”: copilul abia doreste sa fie pictat. Daca il pictati urat ce vor spune ceilalti copii despre el. Cum se poate mandri el cu o “porcarie” pe fata?

Final de basm cu un tablou perfect realizate de mine in doar 20 minute! :))

Abia dupa a doua sedinta de training am putut spune ca incep sa imi iasa desenele pe fata. Si fluturasul de la finalul celei de-a doua sedinte arata farte bine, era colorat, avea linii continue si… a durat doar 20 de minute. Eram foarte mandra de mine dar.. nu a durat mult fericirea. Dupa ce am fost laudat ca am respectat indicatiile primite putina critica nu a stricat:

  • daca ai 15 copii la o petrecere si stai doar o ora, cum alegi 3 copii din cei 15 sa ii pictezi pe fata? Cine este cel mai merituos? Toti sunt merituosi! trebuei maxim 3 minute copilul, altfel le strici copilaria!

Am aflat ca vor mai urma inca minim 3 sedinte, toate cu noi si noi modele de pictat…

Deja imi era dor sa mai modelez niste baloane… Parca era mai fain atunci, eram mai veseli.. Acum majoritatea eram tristi….

“Fericirea va veni cand vei citi fericirea in ochii copiilor pictati!”

Mi-a placut acest citat… profesorul de pictura pe fata chiar a inteles ce trebuie sa ne invete…

Bravo Clown Party!

Training pictura pe fata
5 (100%) 1 vote